Schriftelijke vragen PvdA & VVD

Nummer: 2021 - 33

Datum: 6-12-2021


Steller: dhr J.W. Adams en dhr D. Ruige namens fracties Pvda en VVD


Geacht college,

Op 24 oktober 2020 heeft de fractie van de Partij van de Arbeid schriftelijke vragen gesteld over het gratis verstrekken aan herbruikbare mondkapjes aan inwoners met een smalle beurs.

Nu begin december 2021 is het dragen van een mondkapje weer verplicht in winkels en openbare gebouwen.

Eveneens is het dragen van een mondkapje verplicht op alle scholen vanaf groep 6. Ook worden leerlingen geadviseerd om 2 keer per week een zelftest te doen.

Mede door het hoge aantal besmettingen op basisscholen is het van belang dat bovenstaande kan zonder dat inwoners met een “smalle” beurs met extra kosten worden geconfronteerd.

Vragen

Naar aanleiding van bovenstaande hebben de fractie s van de Partij van de Arbeid en de VVD de volgende aanvullende vragen:

1. Is het college bereid om op zeer korte termijn te inventariseren of de vorig jaar geholpen inwoners opnieuw behoefte hebben aan gratis herbruikbare mondkapjes? En zo nee waarom niet?


2. Is het college bereid om naast mondkapjes ook zelftesten te verstrekken aan inwoners met een minimum inkomen?

3. Is het college bereid om met de directie van het Openbaar en Christelijk basisonderwijs in gesprek te gaan om te peilen naar de behoeft voor het verstrekken van gratis zelftesten, zo lang de Rijksoverheid deze niet verstrekt aan het basisonderwijs? Zo nee waarom niet


Jan Willem Adams. 

Danny Ruige.

Fractievoorzitters.